Apa Rahsia Pelajar Cemerlang Matematik???

Adakah Markah matematik anda berada dibawah 40? jika ya kenapa ini boleh berlaku?
@adakah andani memang seorang malas?..ermm malas memang tidak ada ubatnya.:D
@tak tahu cara nak belajar matematik?..ermmm..mungkin perlu lihat bagaimana cara rakan-rakan anda y hebat matematik belajar

walaupun apa sahaja alasan yang anda berikan,jika anda tidak dapat menguasai matematik itu sebenarnya datang daripada anda sendiri.semuanya bergantung kepada diri sendiri.Semasa cikgu disekolah dahulu ditingkatan 5 apabila guru matematik memberi latihan atau kerja sekolah,sebenarnya tidak semua soalan yang boleh cikgu buat.percaya tak ada yang cikgu buat sendiri ada yang cikgu tiru sahaja dari kawan.walaubagaimana pun bila dalam exam cikgu selalu mendapat markah yang tinggi?persoalanya kenapa???ini kerana setiap kali ujian atau peperiksaan hampir tiba cikgu akan mengulangkaji soalan-soalan matematik yang BERTARAF PEPERIKSAAN.Apa itu soalan bertaraf peperiksaan.soalan bertaraf peperiksaan adalah soalan-soalan peperiksaan sebenar yang tahun-tahun lepas atau soalan-soalan percubaan negeri,soalan berasrama penuh (sbp) ,MRSM dan soalan-soalan dari sekolah sains yang terbukti taraf soalanya sangat berkualiti dan tinggi.ya ini lah soalan-soalan yang cikgu buat dahulu sehinggakan setiap kali "exam" tak kurang dari 90% markah matematik cikgu akan perolehi disekolah..Oleh itu kepada semua pembaca yang mana majoritinya adalah pelajar ,apa kata anda ubah cara belajar anda dari hanya bergantung kepada buku teks semata-mata kepada membuat latihan menggunakan soalan-soalan percubaan negeri dan pepriksaan sebenar..
Untuk mendapatkan soalan-soaln ini cikgu rasa anda sudah tidak ada lasan lagi.semuanya telah cikgu sediakan secara percuma di dalam blog ini.. sila lihat di pautan ini mathgayapos.blogspot.com ..

Selain dari blog ini sebenarnya terdapat banyak lagi blog-blog diinternet yang boleh adik-adik dapatkan kertas soalan percubaan negeri ini..ada yang percuma dan ada yang berbayar..antaranya adik-adik boleh dapatkan KERTAS SOALAN RAMALAN MATEMATIK 2010 BERKUALITI TINGGI dari MATHS Catch .com.lihat disini www.maths-catch.com
Anta yang menarik didalam pakaej keluaran MATHS Catch ini adalah seperti berikut:

PAKEJ 1:
Matematik Tambahan SPM (Additional mathematics)
@2 SET KERTAS SOALAN RAMALAN MATEMATIK TAMBAHAN 2010 (edisi Tempur dan edisi Kristal)

Percuma
@7 Set Kertas Soalan Percubaan Negeri-Negeri Malaysia 2009
@1 Set kertas Soalan Percubaan Sekolah Berasrama Penuh SBP 2009
@13 Set Kertas Soalan Ramalan Semua matapelajaran 2009 (bm,bi,sej,maths,add maths,science,biology,PA,perdagangan,ekonomi asas,chemistry,physics dan english for science)
@4 Set Kertas Soalan Sebenar SPM 2004-2009
@Analisis statistik soalan dan tajuk-tajuk matematik yang lepas-lepas
@Motivasi Teknik mempelajari Matematik berkesan

maklumat lanjut sila KLIK DISINI
(buat sementara waktu guna link ini http://nicepro.info/maths-catch.com/)

PAKEJ 2:Matematik Moden SPM (Mathematics)
@2 SET KERTAS SOALAN RAMALAN MATEMATIK T 2010 (edisi Tempur dan edisi Kristal)

Percuma
@5 Set Kertas Soalan Percubaan Negeri-Negeri Malaysia 2009
@1 Set kertas Soalan Percubaan Sekolah Berasrama Penuh SBP 2009
@13 Set Kertas Soalan Ramalan Semua matapelajaran 2009 (bm,bi,sej,maths,add maths,science,biology,PA,perdagangan,ekonomi asas,chemistry,physics dan english for science)
@4 Set Kertas Soalan Sebenar SPM 2004-2009

@Analisis statistik soalan dan tajuk-tajuk matematik yang lepas-lepas
@Motivasi Teknik mempelajari Matematik berkesan

maklumat lanjut sila KLIK DISINI
(buat sementara waktu guna link ini http://nicepro.info/maths-catch.com/)

PAKEJ 3:Matematik PMR (Mathematics PMR)
@3 SET KERTAS SOALAN RAMALAN MATEMATIK T 2010 (edisi Tempur , edisi Kristal dan edisi gempur W.P KL)

Percuma
@7 Set Kertas Soalan Percubaan Negeri-Negeri Malaysia 2001-2009
@4 Set kertas Soalan Percubaan Sekolah Berasrama Penuh SBP 2006-2009
@4 Set Kertas Soalan Sebenar PMR 2004-2009
@Analisis statistik soalan dan tajuk-tajuk matematik yang lepas-lepas
@Motivasi Teknik mempelajari Matematik berkesan

maklumat lanjut sila KLIK DISINI
(buat sementara waktu guna link ini http://nicepro.info/maths-catch.com/)

PAKEJ 4:Matematik UPSR (Mathematics UPSR)
@4 SET KERTAS SOALAN RAMALAN MATEMATIK T 2010 (edisi Tempur, edisi Kristal,edisi Gempur daerah dan Edisi gempur Negeri)
Percuma
@7 Set Kertas Soalan Peperiksaan Sebenar UPSR 2001-2009

@Analisis statistik soalan dan tajuk-tajuk matematik yang lepas-lepas
@Motivasi Teknik mempelajari Matematik berkesan

maklumat lanjut sila KLIK DISINI
(buat sementara waktu guna link ini http://nicepro.info/maths-catch.com/)

ANda boleh dapatkan seblum promosi ditamatkan.ini kerana kesemua pakej ini adalah edisi terhad..

9 comments:

  1. Anonymous17/4/11

    jjjjhh

    ReplyDelete
  2. Anonymous4/9/11

    ciss.....susa nye math ni.
    doa sy ye semoga saya lulus dgn cemerlang......ok

    ReplyDelete
  3. Anonymous14/9/11

    semoga thn ini saye nak dapet kertas math 90 ke atas doa kan sye mendapat 90 ke atas

    ReplyDelete
  4. Having difficulty working out Math problems? Stuck with your homework and having nightmares before your next Math test? TutorVista's tutors can help you. TutorVista's Online Help features interactive lessons in Math, worksheets and homework help and is designed to help you get the desired edge in acing the subject.

    Online Math tutoring has its own benefits. It lets you learn at your own pace and time. All you need to do is book a session with one of our online tutors, and get online help any time round the clock from anywhere. The best part is students can get help with their homework too with a step by step explanation for each topic and concept.
    So you can take help of Online Solver to solve the problems of the students

    ReplyDelete
  5. Setelah kesulitan bekerja keluar masalah Matematika? Terjebak dengan pekerjaan rumah Anda dan mengalami mimpi buruk sebelum ujian Matematika berikutnya? TutorVista tutor dapat membantu Anda. Bantuan Online TutorVista itu fitur interaktif dalam pelajaran Matematika, lembar kerja dan membantu pekerjaan rumah dan dirancang untuk membantu Anda mendapatkan tepi yang diinginkan dalam acing subjek.

    Les Matematika Online memiliki keuntungan sendiri. Ini memungkinkan Anda belajar dengan kecepatan Anda sendiri dan waktu. Yang perlu Anda lakukan adalah buku sesi dengan salah satu tutor online kami, dan mendapatkan bantuan online setiap putaran waktu jam dari mana saja. Bagian yang terbaik adalah siswa dapat mendapatkan bantuan dengan pekerjaan rumah mereka juga dengan langkah demi langkah penjelasan untuk setiap topik dan konsep.
    Jadi, Anda dapat mengambil bantuan dari Online Solver untuk memecahkan masalah siswa

    ReplyDelete
  6. alahai macam mane ni mata metik tak reti??walaupun dah berkali kali cikgu ajar huh

    ReplyDelete
  7. kepada adik2 sekalian,
    matematik pada akak adalah subjek yang paling senang sekali,
    mmg mudah sangat untuk skor A
    petuanya adalah,waktu dizaman persekolahan akak,
    akak tiap2 hari membuat latih tubi sebanyak 100 soalan sehari
    nah...akhirnya A yang menanti akak dikala peperiksaan
    kalau tak mampu 100 soalan 50 pun sudah memadai
    selamat berusaha...semoga kejayaan menanti kalian semuanya
    aminn........

    ReplyDelete
  8. zurayusoff said:akak tolong la saya nk skor "A" dalam mathe saya sangat lemah dalam mata pelajaran ni ...pelajaran yg lain saya OK cuma yg ni sahaja saya lemah sikit akak bagi tips sikit nak cemerlang dalam mata pelajaran ini....

    ReplyDelete
  9. Cara belajar dalam matematik tambahan patutnya lebih banyak masa focus theory matematik, lepas tu, x kisah soalan macam mana pusing, all back to BASIC.

    Pelajar matematik tambahan dalam masa singkat
    Saya adalah private tutor, saya tak akan pergi rumah awak, sebab saya malas~
    http://spm-addmaths-online-tutor.blogspot.com/

    Kalau minat boleh contact saya, saya akan tunjuk cara ajar LIVE

    ReplyDelete

Sila Berikan Komen Anda Disini

Letak Iklan anda disini RM50 sebulan.1 Kekosongan sahaja lagi