Saturday, 13 March 2010

Tawaran Biasiswa JPA untuk Pelajar Cemerlang Lepasan SPM 2009

Salam sejahtera buat semua.

Tahniah cikgu ucapkan kepada pelajar yang lulus cemerlang dalam SPM2009 y lalu..kalini cikgu nak kongsikan satu info yang sangat penting untuk anda.iaitu biasiswa JPN.


Untuk pengetahuan anda Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) menawarkan biasiswa untuk pelajar cemerlang lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2009 untuk meneruskan pengajian di universiti dalam negara ataupun luar negara di peringkat ijazah pertama.

Bantuan biasiswa yang ditawarkan ialah:

Menurut JPA, biasiswa yang ditawarkan pada tahun ini disasarkan untuk bidang-bidang kritikal seperti perubatan, pergigian, farmasi, ubat-ubatan veterinar, kejuruteraan dan sains dan teknologi serta sains sosial yang diperlukan oleh sektor awam dan negara.

Untuk maklumat lanjut, pertanyaan berkenaan program biasiswa JPA 2010 boleh diajukan di laman www.jpa.gov.my atau denga menghubungi (03) 8885-3412 mulai 10 Mac atau dengan datang sendiri ke kaunter bahagian pembangunan manusia di lobi, Blok C1, Putrajaya dari 8 pagi hingga 4 petang.

Iklan mengenai tawaran biasiswa ini akan disiarkan dalam surat khabar utama. Permohonan boleh dilakukan secara dalam talian (online) mulai daripada hari pengumuman rasmi keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2009

jangan lupa..mohon cepat2 yaaaaaa...

Cikgu Rajaei
www.mathgayapos.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Sila Berikan Komen Anda Disini

7 Tips TIDAK LUPA Apa Yang Cikgu Ajar Matematik Dalam kelas

Hi  selamat berjumpa lagi. Harini sy kongsikan 7 Tips TIDAK LUPA Apa Yang Cikgu Ajar Matematik Dalam kelas.Tips ini sy tujukan khas un...