SOALAN PEPERIKSAAN SEBENAR MATEMATIK UPSR

Sila Download Kertas Soalan Peperiksaan sebenar UPSR dibawah secara percuma.Cara-cara download klik kanan mouse anda-save target as-save






PERHATIAN!

Untuk Download.
Langkah 1: Klik Kanan Mouse anda
Langkah 2: Klik save target as atau save link as
Langkah 3: Klik Save
 

159 comments:

  1. Anonymous16/5/10

    terima kasih cikgu

    ReplyDelete
  2. beuty gulzzzzs16/5/10

    sy tdk fahm kenapa sy tidak boleh membuat ltihan math dengan sempurne

    ReplyDelete
  3. Anonymous21/5/10

    awak yg bodohlah... org lain boleh dpt, u tak boleh? sah bodoh... tq cikgu rajaei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous8/9/14

      Maaf..Awak tk baik ckp mcm tau..Kecik hati die ..Munkin die x de rezeki

      Delete
    2. Anonymous23/8/15

      btul tu

      Delete
  4. Anonymous21/5/10

    atikah said...
    saya lemah dalam matematik kerana ia amat memeningkan kepala saya.lagi2 shape and space

    ReplyDelete
  5. Anonymous22/5/10

    Manusia adalah sebaik2nya ciptaan Allah SWT...
    tiada siapa yang dilahirkan bodoh...
    yang penting mencari penawar dlm kelemahan diri...itu yg saye sentiasa ingatkan kepada
    anak saye...upsr candidate this year...
    good luck everyone...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atiya3/9/14

      Ok ,sy jga rsa mcm 2 jga sbb kta smua nie sma ja hamba than yg esa tp ckap yg memperbzakan kta semua

      Delete
  6. Cikgu sentiasa mendoakan kejayaan kamu semua..harap bersabar yer.internet agak perlahan sekarang..Cikgu sedang sedaya upay tengah uploadkan file2 dan nota2 untuk smeua pengunjung amik nanti.

    ReplyDelete
  7. kat mane nak cari soalan UPSR tahun 2008 dan 2009

    ReplyDelete
  8. Anonymous30/5/10

    saya inginkan soalan ramalan mathematics untuk 2010...coz saya nak buat ulangkaji untuk semntara tunggu 80 keatas hari lagi untuk UPSR....

    ReplyDelete
  9. hanis3/6/10

    salam saya nak sangat solan upsr tahun ni...please tolong laaa baggi ok.ramaln pun takper

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous9/9/14

      hai,nama saya Putri kenapa ask nk tu.........:-)

      Delete
  10. Cikgu Rajaei3/6/10

    ADik hanis !

    Soalan UPSR tahun ni 2010 ker???haha mana lah ada sayang..kalau ada pun mana leh bagi..nanti kenan tangkaplah..xpe kalau adik nak berjaya senang je..download semua soalan y cikgu bagi kat atas.dan jagn lupa buat dan kaji.buat ulang2..tak payah beli buku lain pun xpA.belive me ok..

    ReplyDelete
  11. Anonymous5/6/10

    soalan pelajaran lain takda mcm sains ke bm ke

    ReplyDelete
  12. Anonymous14/7/10

    cikgu rajaei, saya hargai usaha cikgu.. bkn senang nak buat laman yg best mcm ni..
    tq cikgu,,


    dr 1c1ikgu madir

    ReplyDelete
  13. Anonymous16/7/10

    cikgu..ada x soalan peperiksaan sebenar 2008???cikgu sy kater soalan tu mirip dgn solan gempur UPSR...??

    ReplyDelete
  14. Anonymous22/7/10

    CIKGU, ADA TAK KOLEKSI SOALAN PEPERIKSAAN SEBENAR BAGI SEMUA MATA PELAJARAN UNTUK UPSR? SAYA CUMA DAPATI CUMA ADA MATA PELAJARAN MATEMATIK SAHAJA, BAGAIMANA PULA MATA PELAJARAN YANG LAIN SEPERTI BM, BI & SAINS? TOLONGLAH DAPATKAN CIKGU!!!

    ReplyDelete
  15. Anonymous2/8/10

    Cikgu boleh bagi klu untuk jawab
    kertas UPSR

    ReplyDelete
  16. nuruliman3/8/10

    salam, cikgu ade x koleksi soalan ramalan upsr tahun 2010...serta skema jawapannya sekali....harap dapat dipertimbangkan...terima kasih

    ReplyDelete
  17. Anonymous3/8/10

    usaha yang bagus untuk dikongsi bersama. BRAVO!

    ReplyDelete
  18. Anonymous4/8/10

    thank

    ReplyDelete
  19. Anonymous27/8/10

    AH.SEMUANYA SUSAH,MAFCA MANA NAK BUAT!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  20. Anonymous15/9/10

    usaha nak kena ado.......... <3

    ReplyDelete
  21. Anonymous19/9/10

    soaln mat blh thn yg plng sye x ske vlme adu nk pch kple otk nk mmkenye susa2........

    ReplyDelete
  22. Anonymous24/9/10

    ckgu saya baru sahaje semalam habis jawab soalan upsr...tp skrg ni saya terlalu risau...apa yg patut saya buat untuk menghilangkan rasa risau saya ni?

    ReplyDelete
  23. Anonymous5/12/10

    terima kasih byk2 cikgu..harap dpt masukkan soaln2 thn2 berikutnya..& juga subjek lain..

    ReplyDelete
  24. Anonymous19/3/11

    mne kertas soalan matematik????!!!!

    ReplyDelete
  25. Anonymous11/6/11

    knapa krtas soalan ramalan math x di tnjukkan ....
    mcm mna mau tau nie .. ???

    ReplyDelete
  26. Anonymous15/6/11

    TERIMA KSIH CKGU

    ReplyDelete
  27. FARIHA SAID19/6/11

    TERRIMA KASIH CIKGU SKAJ KERANA MENGAJAR SAYA DENGAN HATI YANG TULUS IKHLAS
    SAYA BERJANJI AKAN MEMBERI SEPENUH PRHATIAN KEPADA GURU YANG MENGAJAR SAYA. :)

    ReplyDelete
  28. Anonymous3/7/11

    Terima kasih kepada ssiapa yng post soalan2 nhe..Calon UPSR,semoga berjaya..Amin.Ingatlah bahawa kejayaan bergantung pada diri sendiri sama ada kamu ingin mencapainya atau tidak.

    ReplyDelete
  29. hello..tq sbb sye dh rti sikit2 mt...Good luck thun6..

    ReplyDelete
  30. cyinthia15/7/11

    cye pon bolee reti ckit2..=]

    ReplyDelete
  31. Anonymous15/7/11

    math senang je x pe yang susah ialah bi denagn sains

    ReplyDelete
  32. Anonymous19/7/11

    memang

    ReplyDelete
  33. intan...................(terbaek wok.)21/7/11

    syer sker belajar math...........(sempurna)

    ReplyDelete
  34. intany.................21/7/11

    ckg,ader x soalan yg soalannyer nk hpr smer ngan soln upsr........

    ReplyDelete
  35. intan.21/7/11

    thanks permata..............

    ReplyDelete
  36. sherrry22/7/11

    i'm so sad because the upsr examination is now near

    ReplyDelete
  37. Anonymous5/8/11

    dlm mtqpelqjqrqn syq yg pling lemqh mqth....huhu....mcm mnq nie....

    ReplyDelete
  38. Anonymous7/8/11

    Eh saya dapat 5A dalam UPSR PADA TAHUN 2009

    ReplyDelete
  39. shira surgeon23/8/11

    cikgu,apa agaknya soalan UPSR yang bakal keluar nanti yek???

    ReplyDelete
  40. Anonymous24/8/11

    Thank You.I dah dapat 5A.

    ReplyDelete
  41. Anonymous24/8/11

    Saya pun nak tanya soalan sama seperti Shira Suregoen.

    ReplyDelete
  42. Anonymous25/8/11

    CIKGU TLG BGI SOALAN RAMALAN UPSR 2011

    ReplyDelete
  43. Adik2 boleh dapatkan Soalan Ramalan UPSR 2011 disini ya

    http://www.maths-catch.com/math-catch2011/RAMALANupsr2011download/UPSR%20Gempur%20Set%201.pdf

    ReplyDelete
  44. Anonymous26/8/11

    Thank you sebab I dah berjaya.

    ReplyDelete
  45. Anonymous26/8/11

    muslim all babi

    ReplyDelete
  46. Anonymous26/8/11

    diamla u,kata muslim babi......u orang yang babi

    ReplyDelete
  47. Anonymous30/8/11

    I hebat dlm mt tau..... I dapat 100% tau tray upsr

    ReplyDelete
  48. Anonymous3/9/11

    saya dapat 95 je

    ReplyDelete
  49. Anonymous3/9/11

    i harap....i dpt 5A lepas dh dpt buat soalan2 nie......

    ReplyDelete
  50. dieyana4/9/11

    sy pon x leh wat latihn math sempurna gak.x pernh dapt A pon just sekali jew tu pon cukup2 makan(80%):(
    bodoh kan sye.

    ReplyDelete
  51. dieyana4/9/11

    sape nak berkongsi pendapt call 0133379278

    ReplyDelete
  52. Anonymous6/9/11

    tkut karana nk upsr kejap. blum study gi

    ReplyDelete
  53. Anonymous7/9/11

    ermmmmmmmmmmm.takotnyer.................sbb,upsr lagi 5 hari jer,,,,,,,,,,,,,,,,takotnyer.............................................

    ReplyDelete
  54. Anonymous7/9/11

    tolong doa kan dapat 5A beacuse UPSR 5hari lagi

    ReplyDelete
  55. Anonymous8/9/11

    macam mana ni ilike upsr saya akan dapat 5A punyer

    ReplyDelete
  56. Anonymous10/9/11

    hahaha!!!good question....i like it very much!!!

    ReplyDelete
  57. Rebecca Christy10/9/11

    hei,nak tahu upsr tahun ni mirip dgn upsr 2006 dan 2007

    ReplyDelete
  58. Anonymous10/9/11

    excited nyer..

    ReplyDelete
  59. Anonymous12/9/11

    bagus lah Math Catch

    ReplyDelete
  60. Anonymous12/9/11

    Saya harap Math Catch ini terus maju.Chaiyo2
    Doakan saya supaya lulus UPSR yer.....

    ReplyDelete
  61. Anonymous12/9/11

    yo!harapx2 semua UPSR saya lulus terutamnya maths...harapx2 lah dapat mencapai apa yang saya target...PEACE ^__^...

    ReplyDelete
  62. mahayufiz12/9/11

    sye rasa gembira untuk menjawab upsr....

    ReplyDelete
  63. Anonymous13/9/11

    esok upsr..aku nk score 100% kat semua paper... =)

    ReplyDelete
  64. Anonymous13/9/11

    esok upsr matematik,,god luck semua!!! hope u guys get 5a

    ReplyDelete
  65. amirah9913/9/11

    do the best for your exam..
    i wish good luck for you all..
    alhamdullillah soalan pper II mt sng td

    ReplyDelete
  66. salam.. arini upsr ..sy bgitu takowd mnghdapi upsr cikgu

    ReplyDelete
  67. Anonymous13/9/11

    senangnya mt2 tadi:)

    ReplyDelete
  68. nervest arrr ...td jwb soaln plink mnakowtkan

    ReplyDelete
  69. Anonymous13/9/11

    bru abis jwb soalan2 UPSR..

    ReplyDelete
  70. syasya13/9/11

    SAYA NK LULUS.SYA NK DAPAT 5A................

    ReplyDelete
  71. Anonymous14/9/11

    saya sker matematik

    ReplyDelete
  72. Anonymous14/9/11

    5A UPSR MAN TOP

    ReplyDelete
  73. Anonymous14/9/11

    soalan 2011 bm penulisan bocor arhh!!!! yay!!

    ReplyDelete
  74. Anonymous14/9/11

    best nya belajar dengan rakan2x dan guru2x aq nak dapat no 1 dalam keputusan saya tahun ini

    ReplyDelete
  75. Anonymous15/9/11

    (15 SEPTEMBER 2011)bi pgie tdie bhagian C mmng sng sngt r ,,ade solan bocor...muruid s.k.m pda thon 2011 mmng b'tuah r..

    ReplyDelete
  76. Anonymous10/10/11

    CHERRY CRISTINE SAID....

    BM PENULISAN SGT SUSAH LEBIH-LEBIH LAGI DLM BAHAGIAN A DAN B TAPI SAYA BOLEH BUAT .

    ReplyDelete
  77. Anonymous11/10/11

    ooooooooooooo

    ReplyDelete
  78. Anonymous19/11/11

    sya harap sapax2,yg akan menghadapi upsr harap berjaya...

    ReplyDelete
  79. Anonymous25/11/11

    terima kasih guru..

    ReplyDelete
  80. Anonymous26/11/11

    terima kasih cikgu

    ReplyDelete
  81. Anonymous29/11/11

    HARAP UPSR DAPAT 5A

    ReplyDelete
  82. Anonymous13/12/11

    eeeeeeeeeeee mening nya kepala saya.......
    upsr tahu beharap senang ??????????????????

    ReplyDelete
  83. Anonymous26/12/11

    hohoho,saya minat sangat math.dpt latihan math je terus cerah mata.

    ReplyDelete
  84. Assalamualaikum cikgu ,, cikgu ada tak soalan Ramalan UPSR tahun 2010 ? :D . harap dapat bantu saalm . kalau dpt terus saja balas ke blog saya . terima kasih . ini link blog saya = http://storyofmarch.blogspot.com/

    - assalamualaikum -

    ReplyDelete
  85. Anonymous8/1/12

    setahu aq m/p bm, sn ngan math yang senang. nape kate susah??? bi pun aq bleh buat cume kadang2 ada juga aq dapt B+. fikir boleh..... mestilah kita boleh buat. :)

    ReplyDelete
  86. Anonymous14/1/12

    tak susah sangat kalau tumpukan perhatian semasa guru mengajar....

    ReplyDelete
  87. Anonymous14/1/12

    memanglahhhhh....

    ReplyDelete
  88. Anonymous14/1/12

    memei...

    ReplyDelete
  89. Anonymous16/1/12

    x de ke soalan UPSR sebnar 2011 ???
    klau ad tlong ckap ....

    ReplyDelete
  90. Saya suka math kerana ianya seronok

    ReplyDelete
  91. NuR SYahIRah30/1/12

    tahun ini saya target untuk mendapat 5A kami semua akan membanggakan SK Bumbong Lima dan gembirakan cikgu cikgu yg telah mengajar kami semua sejak kami dr darjah 1 sehinggalah kami tahun 6 ini.dan x lupa juga kepada ibu bapa yg telah mendidik kami dari sejak kecil lagi sehingga kami dewasa ini.and satu lagi x lupa juga solat jangan tinggal setiap pagi bangun solat tahjut ye and SElAMaT BeRJaya UNTUk mendapat 5A cemerlang AMiN....aMin....AMiN....Ya rOBbal aLamin

    ReplyDelete
  92. cikgu... boleh tak saya nak dapatkan soalan UPSR 2010.. kenapa tak de yek?? nak sangat.. tq..

    ReplyDelete
  93. Anonymous23/2/12

    mana nak cari contoh kertas solan upsr tahun 2012 ni?????????????????!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  94. Anonymous23/2/12

    [saya nak target 5a tahun ni lah...............,,,,,,,,,,,,'''''''''']

    ReplyDelete
  95. Anonymous23/2/12

    (math ialah 100% PALING BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  96. saya nak tahun 2012 punya

    ReplyDelete
  97. Anonymous26/2/12

    cikgoo... bley x nk kertas ramalan UPSR 2012 punye... tq

    ReplyDelete
  98. Anonymous27/2/12

    Thnx Ya ! , Thun ni nk UPSR ! Thnx .. Klu ade Teknik menjawab soalan , Tolong post kn Ye ..

    ReplyDelete
  99. Anonymous29/2/12

    ?????????:)

    ReplyDelete
  100. Anonymous3/3/12

    cikgu mana soalan upsr?? saya x faham la laman ni.

    ReplyDelete
  101. nurul ain3/3/12

    cikgu boleh x saya dapatkan soalan upsr tahun 4 2012.

    ReplyDelete
  102. Anonymous5/3/12

    bapak susah.

    ReplyDelete
  103. Anonymous7/3/12

    babi

    ReplyDelete
  104. Anonymous12/3/12

    soalan upsr 2011 math xde ke?

    ReplyDelete
  105. Cikgu.. boleh uploadkan soalan sebenar 2011 ..tq.

    ReplyDelete
  106. Insyllah UPSR 2010 dan 2011 akan diuploadkan sebelum 31.3.2012 ni ya.insyllah

    ReplyDelete
  107. YES!!! sye nk kertas soaln UPSR thun 2011...
    yeye...

    ReplyDelete
  108. Anonymous18/4/12

    bestnyeeee..maths.......

    ReplyDelete
  109. Anonymous18/4/12

    lega,sebab ubb 1 saye dpt A maths..(:

    ReplyDelete
  110. Anonymous12/5/12

    Cikgu.......saya berharap sangat agar dapat ditambah koleksi soalan sebenar Maths UPSR 2010 dan 2011.
    Terimakasih.

    ReplyDelete
  111. Soalan 2010 dan 2012 plz. sebagaimana yg dijanjikan akan diuploadkan before 31.3.2012

    ReplyDelete
  112. Anonymous17/5/12

    doakan saya agar dpt A dlm peperiksaan math dlmpenggal thn ni..
    tolong bagi soalan math thn ini..

    ReplyDelete
  113. Anonymous18/5/12

    cikgu...mana soalan 2010 dan 2011? dah upload ke?
    Tak de pun......
    harap sangat cikgu tolonglah saya....

    ReplyDelete
  114. saya hrap saye dpt mmbuat soalan mathematik

    ReplyDelete
  115. Anonymous13/6/12

    cikgu saye nak tanya kenape dalam kelas kita boleh jawab tapi bila peperiksaan tak tau nak buat ape???

    ReplyDelete
  116. saya harap saya dapat A dlm patapelajaran matematik

    ReplyDelete
  117. Anonymous11/7/12

    Doakan saya 5A dalam upsr 2012

    ReplyDelete
  118. Kavi@12man13/7/12

    UPSR....Semua subjek boleh dapat 'A' tapi dalam pelajaran maths tak boleh.... doakan saya untuk mendapat 5A dalam UPSR! TQ...

    ReplyDelete
  119. Anonymous17/7/12

    saya nak tau cmne nk jwb soalan ni

    ReplyDelete
  120. macam mane nk download soalan MT??

    ReplyDelete
  121. Anonymous24/7/12

    doakan sye dapat 5A

    ReplyDelete
  122. owh it is hard.... its'k i will keep trying... i will
    not giveup.... although it's hard.... sow anyone is sincerely care please pray for me.. those who fail math don't giveup... keep trying ur best.... those don't giveup you will be perfect..in ur math the end of my word is good luck to the UPSR candidates 2012...

    ReplyDelete
  123. thank....adepun solan2006 ngan 2007 ..... doakan saye semoga dapat yg terbaik....

    ReplyDelete
  124. takot upsr dah dekat dah essssssssssssss..]

    ReplyDelete
  125. mohd.alfian shah18/8/12

    hrap hraplah dapat 5A upsr
    kawen kawen dpat A mats,aq jak tak dpat A huhuhuhu..............................

    ReplyDelete
  126. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  127. cikgu kenapa saya susah sangat nak phm math .......

    ReplyDelete
  128. Anonymous3/9/12

    saya harap cikgu boleh mendoakan SK PENGKALAN TENTERA dapat kejayaan yang cermelang dari generasi ke genarasi .

    ReplyDelete
  129. HAMBA ALLAH3/9/12

    SAYA NK MATH UPSR SY DPT A+ AND SY WANT PAPER LAEN PUN DPT A+ JGK..........I WANT TO GET 5A UPSR 2012!!!!!!INSYALLAH....SAPE2 YG BACA TLG DOAKAN SY AND STUDENTS SRI KIBLAH DAPT JWAB SOALAN2 YG BAKAL KELUAR NNT AND CAN GET 5A,STUDENTS SRI KIBLAH JUST 40 PUPILS JER....JUST 6 DAYS..

    ReplyDelete
  130. nurin8/9/12

    Matematik ialah mata pelajaran plg senang.sy prnh skor 100%.I think Mathematics is not a killer subject.

    ReplyDelete
  131. salander9/9/12

    trbaik

    ReplyDelete
  132. Anonymous10/9/12

    soalan yang cikgu bagi ni memang best...terima kasih cikgu

    ReplyDelete
  133. Anonymous11/9/12

    saya tak pasti dapat a dlm bmk dan math...

    ReplyDelete
  134. Anonymous11/9/12

    cikgu,mcm mana sy nak pastkan jawapn matematik 1 sy btl,sbab kdng2 kan,sy rasa sangat keliru dengan jawapANYA

    ReplyDelete
  135. Anonymous19/9/12

    Saya berharap agar murid tahun 6 daripada SK Tunku Abdul Malik mendapat keputusan yang cemerlang.Bye.

    ReplyDelete
  136. Anonymous19/9/12

    hi.Saya Lavanesvary Ame Archana Chandran. GOODLUCK for your exam & results.BYE.From Lavnes or Archu nickname.

    ReplyDelete
  137. Anonymous12/10/12

    insyallah lepas

    ReplyDelete
  138. dah dapat bayangan 5A ni.member-member dah call

    ReplyDelete
  139. ada untuk tahun 4 tak ??????

    ReplyDelete
  140. Smart A - Online E-Learning > www.smarta.my

    ReplyDelete
  141. comel7/12/12

    mintak soalan upsr thn ni

    ReplyDelete
  142. si manis26/1/13

    cikgu,sy nk tnya,knapa ckgu x dptkn soalan yg laen seperti bi,bm n sc..yg sy nmpk cuma mt aje..n then satu lg...sy nk contoh soalan tahun
    niey bleyh cikgu.............pleaze:).................

    ReplyDelete
  143. NORA ATIKAH26/1/13

    Thanks teachers for teaching us

    ReplyDelete
  144. Huskar(Sacred Warrior)3/3/13

    mana soalannya???

    ReplyDelete
  145. Anonymous24/4/13

    ajar saya math boleh.....

    ReplyDelete
  146. Anonymous24/4/13

    saya ni kurang belajar math

    ReplyDelete
  147. Anonymous29/4/13

    Anak-anak yang tersayang.. kalau ada sesiapa yang nak kan tips mudah sifir boleh email terus kepada cikgu.. email cikgu lah68_ripen@yahoo.com.sg. Insya-Allah nanti cikgu kirimkan ke emaill masing-masing... Matematik itu mudah sebenarnya..

    ReplyDelete
  148. Anonymous24/8/13

    Upsr sepulu hr lg...mmm...nea bru dpt 3A cm mna nk dpt 5A lak...blajaq masi smpat lar...baca 2 nota tgk ketas2 ujian yg kta da bt pas2 bt corection lar kan,,,,,,. God luck er....sy doakan kmu smua.

    ReplyDelete
  149. saya ni lemah dalam matematik ,peperiksaan yg lepas saya dpt B DARIPADA -BDK LMH MATEMATIK-

    ReplyDelete
  150. nurul26/2/14

    cikgu soalan UPSR tahun berbntk ape ye?????????

    ReplyDelete
  151. kelas bangun .... selamat sejahtera Cikgu !!

    ReplyDelete
  152. Anonymous8/9/14

    Cikgu tolong doa kan saya lulus dalm semua mata pelajaran tahun 2014..Amin..

    ReplyDelete
  153. Anonymous9/9/14

    cikgu ade soalan bocor tak

    ReplyDelete

Sila Berikan Komen Anda Disini

Letak Iklan anda disini RM50 sebulan.1 Kekosongan sahaja lagi