Follow by Email

Maths Catch Centre

Maths Catch Centre

"CONTOH JADUAL HARIAN SEHARIAN PELAJAR CEMERLANG:


"CONTOH JADUAL HARIAN SEHARIAN PELAJAR CEMERLANG:

05.15 pagi
Bangun pagi, gosok gigi, mandi dan berwuduk
Aktiviti mentelaah dan menghafal

06.00 pagi
Solat Subuh, membaca Al-Quran

07.00 pagi

Bersiap diri untuk ke sekolah dan bersarapan




07.45 pagi - 02.00 petang
Di sekolah
(memberi penumpuan kepada proses Pengajaran dan Pembelajaran)

02.30 petang - 03.00 petang
Solat Zohor dan berehat


03.00 petang - 04.30 petang
Ulangkaji / kelas tambahan / Baca Al-Quran / kokurikulum

04.45 petang
Solat Asar

07.30 malam
Solat Maghrib berjemaah dan membaca Al-Quran / makan

08.30 malam - 09.00 malam
Solat Isyak berjemaah dan Sunat Hajat

09.00 malam - 10.45 malam
Ulangkaji pelajaran / persediaan untuk pengajian hari besok / belajar malam

10.45 malam
Mengambil bekalan minda (roti+susu / jus Tok Guru / Jus kurmamadu)

11.00 malam
Tidur
"

23 comments:

MIRA said...

I HOPE CAN DO...

azmanfoto said...

x dak tengok tv langsung???

Anonymous said...

ok juga ni tapi x de riadah langsung ke ape? sumer baca buku je lamer2 jemm otak

AinnYusri said...

*riadah boleh buat lepas solat asar kan ? :) terima kasih sebab share jadual ni. I hope I can do it, insyaAllah.

Cinta akan indah said...

Thanks to the admin who has given much inspiration to me. Hope could follow.

Anonymous said...

jadual ni sesuai tuk student yang duk hostel sebenarnye. bagus, i like this timetable :)

Anonymous said...

tpi bgi yang ada claz mlm camne..plak nk study n wat homework?

Anonymous said...

bosanya tak tengok tv langsong do tengoklah sekejap a

nurul fateha said...

erm....kalu nak blajar time kol 3 pg ok X??????

Anonymous said...

erm...saya akn cuba yg terbaikk

Anonymous said...

Ianya leh dijadikan contoh. i hop i can follow it.
tanks admin.







Anonymous said...

cam ni la pye jadual kalu nk jd pelajar cemerlang ...

yukihara Matsuki said...

err ? tkde mase nak bersosial kah ? hmm :/

Anonymous said...

tolomg doakan sye berjaya upsr niey k...berdebar2 rasenyerr ..

sweetbehoney said...

i hope i can do it use this timetable..owh please ..iwant to glad my parents..

Anonymous said...

Bagusnya jadual nie. Insyaallah saya akan cuba follow, doakan kejayaanku dlm exam nanti.

jieha jia said...

hmm. tq

Anonymous said...

Mmg berkesan kalo ikut betul betul

Anonymous said...

i hope can that because i always do that ....

Anonymous said...

Saya harap saya berjaya dalam spm nanti dengan menggunakan jadual ni amin,wish me luck ya.

Anonymous said...

jadual belajar automatik budak asrama

Muhammad 'Abid said...

ya Allah berikanlah kami kekuatan untuk menuntut ilmu dan dapat mengikuti jadual belajar kami agar kita sama2 mmperolehi kjayaan. harap aku dpt buat yg trbaik tuk spm ni dn dpt kputusan yg cemerlang. amin...

Anonymous said...

jadual yang disertakan dgn sekolah agama sekali boleh tak

Post a Comment

Sila Berikan Komen Anda Disini

Letak Iklan anda disini RM50 sebulan.1 Kekosongan sahaja lagi

BENGKEL PECUTAN AWAL 2012

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates