"CONTOH JADUAL HARIAN SEHARIAN PELAJAR CEMERLANG:


"CONTOH JADUAL HARIAN SEHARIAN PELAJAR CEMERLANG:

05.15 pagi
Bangun pagi, gosok gigi, mandi dan berwuduk
Aktiviti mentelaah dan menghafal

06.00 pagi
Solat Subuh, membaca Al-Quran

07.00 pagi

Bersiap diri untuk ke sekolah dan bersarapan




07.45 pagi - 02.00 petang
Di sekolah
(memberi penumpuan kepada proses Pengajaran dan Pembelajaran)

02.30 petang - 03.00 petang
Solat Zohor dan berehat


03.00 petang - 04.30 petang
Ulangkaji / kelas tambahan / Baca Al-Quran / kokurikulum

04.45 petang
Solat Asar

07.30 malam
Solat Maghrib berjemaah dan membaca Al-Quran / makan

08.30 malam - 09.00 malam
Solat Isyak berjemaah dan Sunat Hajat

09.00 malam - 10.45 malam
Ulangkaji pelajaran / persediaan untuk pengajian hari besok / belajar malam

10.45 malam
Mengambil bekalan minda (roti+susu / jus Tok Guru / Jus kurmamadu)

11.00 malam
Tidur
"

26 comments:

  1. I HOPE CAN DO...

    ReplyDelete
  2. x dak tengok tv langsung???

    ReplyDelete
  3. Anonymous13/2/12

    ok juga ni tapi x de riadah langsung ke ape? sumer baca buku je lamer2 jemm otak

    ReplyDelete
  4. *riadah boleh buat lepas solat asar kan ? :) terima kasih sebab share jadual ni. I hope I can do it, insyaAllah.

    ReplyDelete
  5. Thanks to the admin who has given much inspiration to me. Hope could follow.

    ReplyDelete
  6. Anonymous23/6/12

    jadual ni sesuai tuk student yang duk hostel sebenarnye. bagus, i like this timetable :)

    ReplyDelete
  7. Anonymous24/6/12

    tpi bgi yang ada claz mlm camne..plak nk study n wat homework?

    ReplyDelete
  8. Anonymous25/6/12

    bosanya tak tengok tv langsong do tengoklah sekejap a

    ReplyDelete
  9. erm....kalu nak blajar time kol 3 pg ok X??????

    ReplyDelete
  10. Anonymous21/7/12

    erm...saya akn cuba yg terbaikk

    ReplyDelete
  11. Anonymous23/8/12

    Ianya leh dijadikan contoh. i hop i can follow it.
    tanks admin.







    ReplyDelete
  12. Anonymous6/11/12

    cam ni la pye jadual kalu nk jd pelajar cemerlang ...

    ReplyDelete
  13. err ? tkde mase nak bersosial kah ? hmm :/

    ReplyDelete
  14. Anonymous2/1/13

    tolomg doakan sye berjaya upsr niey k...berdebar2 rasenyerr ..

    ReplyDelete
  15. i hope i can do it use this timetable..owh please ..iwant to glad my parents..

    ReplyDelete
  16. Anonymous23/3/13

    Bagusnya jadual nie. Insyaallah saya akan cuba follow, doakan kejayaanku dlm exam nanti.

    ReplyDelete
  17. Anonymous30/3/13

    Mmg berkesan kalo ikut betul betul

    ReplyDelete
  18. Anonymous6/4/13

    i hope can that because i always do that ....

    ReplyDelete
  19. Anonymous27/5/13

    Saya harap saya berjaya dalam spm nanti dengan menggunakan jadual ni amin,wish me luck ya.

    ReplyDelete
  20. Anonymous2/7/13

    jadual belajar automatik budak asrama

    ReplyDelete
  21. Muhammad 'Abid28/9/13

    ya Allah berikanlah kami kekuatan untuk menuntut ilmu dan dapat mengikuti jadual belajar kami agar kita sama2 mmperolehi kjayaan. harap aku dpt buat yg trbaik tuk spm ni dn dpt kputusan yg cemerlang. amin...

    ReplyDelete
  22. Anonymous7/5/14

    jadual yang disertakan dgn sekolah agama sekali boleh tak

    ReplyDelete
  23. Anonymous1/1/15

    jadual utk weekeend bole x ?

    ReplyDelete
  24. Anonymous8/1/15

    simple tp blh lh...tq admin

    ReplyDelete

Sila Berikan Komen Anda Disini

Letak Iklan anda disini RM50 sebulan.1 Kekosongan sahaja lagi