Sunday, 12 February 2012

[VIDEO] Subhanallah! Hujan Ikan Di Honduras Australia

Satu kejadian pelik telah berlaku di mana Bandar Honduras Australia telah dihujani dengan beratus-beratus ikan dari langit. Kejadian ini telah disaksikan hampir 700 orang penduduk di situ.


Seperti sebelum-sebelum ini, kita sering mendengar tentang kisah berlakunya hujan batu. Tetapi kali ini kami ingin tunjukkan kepada anda mengenai hujan luar biasa yang telah berlaku di Australia.

Apa yang luar biasanya, hujan tersebut bukan hujan air semata-mata tetapi boleh dikatakan sebagai hujan ikan. Macam pelik, tetapi ini adalah kisah benar.


Lokasi kejadian pelik ini berlaku Lajamanu di Wilayah Utara, mempunyai populasi penduduk seramai 669, telah menyaksikan beratus-ratus ikan pelik yang bewarna putih dan kecil jatuh dari langit semasa hujan yang kebanyakannya masih hidup. Jangan lupa menonton video Hujan Ikan Di Honduras Australia di atas. Subhanallah!

Pakar cuaca di Australia percaya ikan pelik, Spangled Perch, disedut dalam ribut petir sebelum jatuh ke atas bandar kecil itu.


Mark Kersemakers, peramal cuaca di Biro Meteorologi Australia, berkata: “Ia boleh melayangkan ikan pelik itu sehingga 40,000 hingga 50,000 kaki di udara.

Ia adalah kali ketiga dalam tempoh kurang daripada 30 tahun Lajamanu dihujani oleh ikan yang jatuh dari langit, menurut News Northern Territory, selepas laporan fenomena pada tahun 1974 dan 2004.


SAKSIKAN VIDEO FENOMENA HUJAN IKAN INI.

5 comments:

 1. Anonymous18/2/12

  ye x ni......................Macam nawok je

  ReplyDelete
 2. Anonymous27/2/12

  no comment..

  ReplyDelete
 3. Anonymous2/3/12

  TIPU PUNYER VIDEO...

  ReplyDelete
 4. Anonymous4/3/12

  menipu

  ReplyDelete
 5. Anonymous4/3/12

  ni semua kejadian tuhan.. ikan tu jatuh dr dunia lain maybe... allah nak tnjuk bala maybe..amerika nak putar belit cerita bhwa ia disedut seperti video diatas.. KEJADIAN ALLAH(CORRECT) KENA SEDUT(FALSE/SALAH/AUTA/PENIPU/LIAR)

  ReplyDelete

Sila Berikan Komen Anda Disini

7 Tips TIDAK LUPA Apa Yang Cikgu Ajar Matematik Dalam kelas

Hi  selamat berjumpa lagi. Harini sy kongsikan 7 Tips TIDAK LUPA Apa Yang Cikgu Ajar Matematik Dalam kelas.Tips ini sy tujukan khas un...